Tein tämän kakun viimetalvena, ja jostain syystä kuvat ja resepti vain jäi tuolloin julkaisematta muiden ”kiireellisempien” postausten, töiden takia ja unohtui sitten kameran muistikortille.
Nyt Facebookissa kiertävän matkakuvahaasteen ansioista kuvia
selaillessani löysin myös nämä unholaan joutuneet kakkukuvat ja onneksi
tuolloin kirjoittamani reseptikin oli tallessa ruutuvihkoon kirjoitettuna.
Ps. Löysin paljon muitakin kuvia, jotka resepteineen odottaa
edelleen julkaisua.
Voi miten ihana ”aarreaitta” voikin oma kameran muistikortti
olla!
Appelsiini-tyrnijuustokakku
Tarvitset:
Pohja:
- n. 150g Digestivekeksejä, kaurakeksejä tai piparkakkuja. Jos haluat kakusta gluteenittoman niin käytät tietenkin vastaavia gluteenittomia tuotteita)
- 75 g voita sulatettuna
Täytte:
- 4 dl kermaa
- 400g maustamatonta tuorejuustoa
- n. 1 ½ dl appelsiinimarmeladia
- n. 1 - 1 ½ dl dl sokeria (Tai maun mukaan. Maista täytettä, ennen kuin lisäät liivatteet)
- 2 tl sitruunamehua
- 2 tl vaniljasokeria
- 7 liivatetta
- tilkka vettä
Kiille:
- 1 ½ dl laimentamatonta ja sokeroimatonta tyrnimehua
- ½ dl vettä
- ½ dl sokeria
- 2 liivatelehteä
Tee näin:
Pohja:
Laita irtopohjavuoan (ø n. 22 cm) irtopohjan päälle
leivinpaperi ja kiristä reunat niin, että ylimääräinen leivinpaperi tulee
pohjan ja reunan välistä ulos. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.
Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru,
sekoita ja painele seos vuoan pohjalle.
Täyte:
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Vatkaa tuorejuusto, marmeladi, sokerit ja sitruunamehu tasaiseksi
ja sekoita joukkoon kermavaahto.
Puristele liivatelehdistä
ylimääräinen vesi pois ja sulatane tilkkaan kiehuvaa vettä. Anna hetki jäähtyä
ja kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon varovasti seosta koko ajan
vatkaten.
Kaada seos pohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa
pöytään, jotta täyte asettuu tiivisti vuokaan ja mahdolliset ilmakuplat
häviävät.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin kahdeksi tunniksi.
Kiille:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Kaada tyrnimehu ja vesi kulhoon ja sekoita sokeri hyvin
joukkoon.
Kun sokeri on varmasti sulanut, puristele liivatelehdistä
ylimääräinen vesi pois ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Anna hetki jäähtyä
ja kaada liivate ohuena nauhana mehun joukkoon hyvin sekoittaen.
Kaada mehu kakun päälle ja laita kakku hyytymään kylmään vielä
muutamaksi tunniksi.
Lopuksi: Irrota varovasti vuoasta reuna (ja pohja). Koristele tyrnimarjoilla ja mintunlehdillä. Olisin käyttänyt koristeluun myös pieniä appelsiinin paloja, mutta juuri tuolloin niitä ei kotona ollut.
Kuva: Kulinaari -blogi Ranskalainen aprikoosijuustokakku |
Pirteää marraskuuta toivotellen:
//tiina
6 kommenttia
Tyrni ja appelsiini ovat mielettömän herkullinen makupari! Ja tuo väri! Kuin aurinko tähän pimeyteen.
VastaaPoistaTotta, makupari toimii loistavasti ja pimeyden keskellä kaipaa auringon värejä <3
PoistaTää on todellakin kuin aurinko kahvipöydässä, niin kaunis ja herkullisen näköinen!
VastaaPoistaKiitos <3 Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua <3
PoistaOnpa herkullisen näköinen kakku! Jos nyt ei paista aurinko niin kantamalla tämän kakun "lonkeronharmaana" päivänä kaffepöytää kyllä paistaa. Alkoi vähän kutkuttelemaan täällä ruudun toisella puolella tällaisen tekeminen mutta saisinko siitä yhtä kaunista kuin sinun on asia erikseen. Kivaa viikonloppua Tinsku ♥
VastaaPoistaKiitos Marjo. Kyllä tuossa minunkin versiossa hieman "klommoa" on kyljessä :D
PoistaJuustokakut on kyllä helppoja tehdä. Monesti paistettavissa kakuissa on suurenpi vaara mennä "vikaan". Aurinkoista viikonloppua myös toivotelleln <3