Persimonit ovat nyt sesongissa ja ovat siis nyt
parhaimmillaan, sekä edullisia.
Persimonia onkin meillä käytetty nyt ahkeraan – Niin maun,
kuin sen erinomaisen käytettävyyden takia. Tämä hedelmä sopii mainiosti suolaiselle
ja makealle ruoalle. Salaattiin, kastikkeisiin, juustotarjottimelle, hilloksi,
jälkiruokiin ja tietenkin ihan sellaisenaan.
Helppo Feta-Persimonsalaatti
Tarvitset:
- pussi rapeaa salaattia kuten jääsalaatti
- 1 iso persimon
- n. 200 g fetajuustoa
Vinaigrette-kastike
Tarvitset:
- 2 rkl vaaleaa viinietikkaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl sinappia
- 1 tl hunajaa, siirappia tai sokeria
- hieman pippuria ja suolaa
Tee näin:
Revi salaatti tarjoilukulhon pohjalle
Pese ja kuori persimon. Kuutioi ja lisää salaatin
päälle.
Kuutioi feta ja lisää salaatin ja persimonikuutioiden
päälle.
Laita kaikki vinaigreten ainekset pieneen kanneliseen
purkkiin ja ravista voimakkaasti. Kaada kastike tasaisesti salaatin päälle tai
tarjoile erikseen.
6 kommenttia
Ihanan pirtsakan näköinen salaatti. Persimoneja saakin nyt kivan edullisesti kaupoista, joten tämä menee ehdottomasti toteutukseen!
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle Tinsku <3
Joo halvimmillaan olen nähnyt vähän reilulla eurolla kilo. Nyt niitä tosiaan kannattaa hyödyntää ja säilöä. Mukavaa viikkoa myös sinulle <3
PoistaKiva raikas resepti! Täytyykin napata huomenna heti persimoneja kaupasta, kun niitä oli tarjolla.
VastaaPoistaMä tungen nyt persimonia lähes joka ruokaan. Pitää ottaa ilo irti tästä pienestä hetkestä :D
PoistaJa just noin tehdään vinaigrette! Purkkiin ja ravistus!
VastaaPoistaNo just näin me tehdään :D Maailman helpoin ja nopein salaattikastike. Aineita ei mee ku nimeksi ja aina on tuoretta kastiketta <3
Poista