Omena-kaurapaistos toimii aina vuodenajasta riippumatta.
Tuunasin omani kanelilla, kardemummalla ja vaniljasokerilla. Lisää makua ja vuodenaikojen vaihtelua saat käyttämällä omenoiden lisäksi hieman puolukoita, rusinoita tai kuivattuja hedelmiä/marjoja.
Voit maustaa paistoksen myös vaikkapa piparkakkumausteella.
Kardemummalla maustettu kaneli-omena-kaurapaistos
6-8 annosta
Tarvitset:
- 5 -6 kpl reilun kokoista omenaa
- 1 rkl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sokeria
Tarvitset lisäksi:
- 4 dl kaurahiutaleita (ei mielellään pikahiutaleita) Jos haluat paistokset gluteenittoman, niin käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.
- 150 g voita (vegaanisen paistoksen saat korvaamalla voin kasvimargariinilla)
- n. 1 dl sokeria
Tee näin:
Pese omenat hyvin, puolita, ota siemenet pois ja
viipaloi.
Levitä omenaviipaleet leivinpaperilla päällystetylle
pellille tai isoon uunivuokaan.
Sekoita kaneli, kardemumma, vaniljasokeri ja 2 rkl sokeria
sekaisin ja ripottele omenoiden päälle.
Sekoita kaurahiutaleet ja 1 dl sokeria keskenään.
Sulata voi ja sekoita kaurahiutaleiden joukkoon.
Levitä kaurahiutaleseos omenoiden päälle.
Paista 200 *C uunissa keskitasolla noin 20 min tai
niin kauan, että pinta saa kauniin värin ja omenat ovat haarukalla pistettäessä
pehmeitä.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Vinkki: Korvaa osa tai kaikki sokeri tummalla
ruokosokerilla tai fariinisokerilla.
Vinkki 2: Ripottele omenalohkojen päälle hieman
puolukoita, rusinoita tai kuivattuja hedelmiä/marjoja pieninä paloina. Jouluisan
paistoksen saat käyttämällä omenoiden maustamiseen 1 tl kanelia ja 2 tl
piparkakkumaustetta.
1 kommentti
Oi vitsit miten hyvältä kuulostaa ja näyttää. Arvaa vaan tuliko nyt nälkä?
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Tinsku ❤️