Voit valmistaa liemen itse, tai kuten me – lämmitimme sen
suoraan tölkistä. Vaikka ramen-liemen valmistus nyt ei mitään ydinfysiikkaa ole,
mutta perinteisesti valmistettuna liemen keittäminen kestää parisen tuntia.
Toki aina voi oikaista ja tehdä ns. ”pikaversion” (*lue: minä olen tehnyt niin
monesti)
Valmis liemi säästää aikaa ja vaivaa varsinkin, jos keitto
on tarkoitus valmistaa nopeasti kevyeksi keittolounaaksi.
Testaamamme Sooci Ö Ramen-liemi oli sopivan maukas, olematta
kuitenkaan tulinen ja näin ollen varmasti maistuu koko perheen ruokailijoille.
Lupa ryystää
Ramen-keiton juju on laittaa keittolautasen/kulhon pohjalle tuoreita
ja kypsiä aineksia, kuten lihaa, kanaa, kasviksia ja yrttejä. Päälle kaadetaan
kuuma liemi ja keitto on siinä.
Keiton voi syödä kokonaan lusikalla tai sitten puikoilla keittokulhon reunasta ryystäen.
Marinoitu muna kruunaa keiton
Keiton kanssa kuuluu ehdottomasti tarjoilla kypsiksi, mutta
aavistuksen pehmeiksi keitettyjä kananmuna. Perinteisen ramen-keiton kanamunat
on marinoitu soijaliemessä ja ehdottomasti ne ovat parhaita, mutta ihan tavallisetkin
käyvät mainiosti. marinoitujen munien resepti löytyy postauksesta tuolta
alempaa.
Keittobuffa – Kokataan yhdessä
Ramen-keiton valmistus jos mikä on parhaimmillaan kivaa
yhdessä tekemistä. Teettepä keittoa sitten perheen kesken tai kaveriporukan
illanistujaisissa, niin jokaiselle varmasti löytyy joku pikku tehtävä valmistuksessa
– On se sitten nuudelin keittoa tai kasvisten pilkkomista.
Kootkaa kaikki keiton ainekset esivalmisteltuina erillisiin
kulhoihin tai isolle vadille, josta jokainen voi valita mieleisensä ”täytteet”
omaan keittoonsa.
Tässä vinkkejä keittoliemen ”täytteiksi”
- kypsää nuudelia esim. sopa- tai munanuudeli
- marinoituja kananmunan puolikkaita
- kypsennettyä (mureaa) ja maustettua lihaa ohuina paloina
- kypsää kanaa suupaloina
- tofua
- kevätsipulia silputtuna
- kiehautettuja sokeriherneenpalkoja
- nopeasti kypsennettyä babypinaattia, paksoita tai kiinankaalia
- kypsennettyjä edamamepapuja
- bampua (säilykkeenä)
- Kevyesti kypsennettyä porkkanaa ohuina tikkuina
- kypsennettyjä sieniä (herkkusieniä voi lisätä keittoon ohueksi siivutettuna myös raakana)
- höyrytettyjä parsakaalin nuppuja tai kevyesti kypsennettyä parsaa paloina
- tuoretta korianteria tai muita yrttejä silputtuna
- raastettua retikkaa
- seesaminsiemeniä
Lisäksi tarjolle voi laittaa chiliä, hillottua inkivääriä ja
soijakastiketta, jos joku haluaa lisäpotkua tai lisää suolaisuutta annokseensa.
Marinoidut munat
Tarvitset:
- 6 kananmunaa
- Marinadiin:
- 1 dl soijakastiketta
- ½ dl vettä
- 2 rkl mirin-riisiviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- (hieman chiliä)
- (pieni pala inkivääriä raastettuna)
Tee näin:
Laita kananmunat yksi kerrallaan kiehuvaan veteen ja keitä
hiljaa poreillen 7 min. Kananmunan ei ole tarkoitus olla täysin kypsä vaan keltuaisen
pitää olla hyytynyt, mutta pehmeä, ei missään nimessä kuiva.
Kun kananmunat ovat kananmunat ovat kypsyneet, kaada kuuma
vesi pois ja anna kuivahtaa noin minuutti. Kaada sitten kananmunien päälle
jääkylmää vettä ja vaihda kananmunille uusi kylmä vesi pariin kertaan tai jätä
ne juoksevan veden alle jäähtymään.
Sekoita munien jäähtyessä marinadin ainekset keskenään.
Kuori munat ja laita marinadiin vähintään 2-6 tunniksi. Jos
munat eivät peity kokonaan marinadiin niin kääntele niitä välillä.
Jos haluat tehdä liemen itse (nopea versio)
(muista, että pitkään haudutettu ramen-liemi missä kypsennetään
samalla keiton kana- tai liha on aina paras. Tämä versio on hyvä pikaliemi.)
Tarvitset:
- 1 l vettä
- 1 kana- tai lihaliemikuutio
- 1 miso-keittopussi
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl miriniä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- hieman inkivääriä raastettuna
- maun mukaan chiliä
Tee näin:
Laita kaikki liemiainekset kattilaan ja keitä hiljaa
poreillen ainakin 15 min mielellään kauemmin.
Tarkista maku
*Kuvan keittoliemet saatu tuotenäytteenä
Oletko sinä koskaan valmistanut Ramen-keittoa?
Lämpöä syksyyn <3
//tiina
5 kommenttia
Oon tehnyt tuon tyylistä keittoa mutta tämä liemi taatusti kruunaa sen. Tätä kokeiltava ♥️
VastaaPoistaLisäksi valmisliemi on niin helppo - Voi keskittyä olennaiseen <3
PoistaKiitos tuosta valmiista liemivinkistä. Oon niin urpo, että en ole tajunnut, että keittolientä saa valmiina :)
VastaaPoistaAivan ihanan näköistä keittoa ja tosiaan sopii täydellisesti nyt kylmiin syyssäihin.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tinsku <3
Olisikohan nämä liemet ollut joku vuoden verran kaupoissa? Ei siis kuitenkaan mikään kovin vanha juttu. Jep, lempeän mausteiset keitot on niin syysjuttu <3
PoistaTää vuodenaika huutaa jotain lämmintä keittoruokaa. Ja tässähän sellaista on just sopivasti tarjolla.
VastaaPoista