Posset – nuo brittien lahja maailmalle taipuu hienosti myös
jouluun. Mausta posset piparkakkumausteella ja käytä fariinisokeria niin jouluinen
jälkiruoka on siinä.
Posset – Anatomia
Posset valmistat suht pienillä raaka-aineilla. Perus posseen
tarvitset kermaa, sokeria ja jotain hyvin hapanta ja sokeroimatonta – Kuten sitruuna/limemehua
tai tyrnimehua.
Perusohje onkin sitten oikeastaan siinä. Lopputulos on
samettisen pehmeä ja kermainen jälkiruoka, mitä voit maustaa sesongin mukaan
Pipariposset 6.lle
Tarvitset:
- 4 dl kermaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 1 dl sitruuna- tai limemehua
Koristeeksi:
- Lime- tai sitruunankuoriraastetta, fariinisokeria, jouluisia koristeita, marjoja
Tee näin:
Laita kattilaan kerma, sokerit ja piparkakkumauste.
Sekoita hyvin ja anna kiehua hiljalleen 5 min.
Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sitruuna-
tai limemehu
Jaa seos annosastioihin ja hyydytä jääkapissa ainakin
4 h.
Koristele posset fariinisokerilla, limen- tai
sitruunan kuoriraasteella ja muilla jouluisilla koristeilla.
Rauhaisaa joulun odotusta toivotellen:
//tiina
Koristeet: Dr Otker Sugar Degoration. * saatu tuotenäytteenä
Ps. seuraa myös:
FB:ssä https://www.facebook.com/tinskunkeittiossa/
Instassa: https://www.instagram.com/tinskunkeittiossa/
TikTokissa:
@tinskuskitchen
4 kommenttia
Possetit on jyllä kivan helppoja sekä raikkaita jälkkäreitä. Hyvä idea tuo piparkakkumauste!
VastaaPoistaTotta. Vähistä aineista tulee ja ei voi mennä pieleen.
PoistaKuulostaapa kertakaikkisen herkuilta <3 Kiva idis käyttää tuota piparimaustetta tässäkin.
VastaaPoistaMukavaa marraskuun viimeistä päivää sinulle Tinsku <3
Piparimausteesta on moneksi :) Kiitos ja kuin myös sinulle.
Poista