Tässä takuulla maailman helpoin herkullisen omenapiirakan/paistoksen
ohje.
Ei vaivaamista ei vispaamista – onnistuu helposti myös gluteenittomana ja/tai vegaanisena
Tämän omenapiirakan idea on laittaa aineet kerroksittain.
Mitään ei siis vispata, vatkata eikä nostateta.
Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomilla ja voin margariinilla.
Voin/margariinin sulaessa jauhojen läpi -tulee pinnasta
ihan lohkeavan rapea.
Yksinkertaisempaa ja nerokkaampaa reseptiä ei vaan voi olla….
Maailman helpoin omenapiirakka/paistos
Tarvitset:
- muutama omena
- kanelia
- kardemummaa
- sokeria
- mantelilastua tai pähkinärouhetta (ei pakollinen)
- vehnäjauhoja (gluteeniton käy myös mainiosti)
- voita (vegaaniseen versioon maidotonta margariinia)
- siirappia
Tee näin:
Lohko omenat neljään osaan, poista siemenkodat ja
pilko palasiksi. (katso tee näin video postauksen lopusta)
Laita omenapalat uunin kestävään vuokaan. Ripottele
päälle kanelia, kardemummaa ja maun mukaan sokeria.
Levitä päälle vehnäjauhoja (gluteeniton vaalea jauho
käy myös hyvin) suht reilusti, niin että pinta peittyy kunnolla.
Ripottele päälle mantelilastuja tai pähkinärouhetta.
Veistele juustohöylällä voista ohuita siivuja ja peitä
niillä kauttaaltaan koko vuoka (teet siis piirakalle/paistokselle ”kannen”
Valuta päälle vielä siirappia.
Paista uunissa 220* C noin 20 -30 min tai niin kauan,
että pinta on kauniin ruskea ja lohkeavan rapea.
Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Ps. Seuraa Tinskunkeittiötä myös:
Instassa: https://www.instagram.com/tinskunkeittiossa/
YouTubessa Tinskunkeittiö
TikTokissa: @tinskuskitchen
2 kommenttia
Oi miten herkullinen omppuherkku!
VastaaPoistaHyvää ystävänpäivää sinulle Tinsku <3
... ja helppo <3 Mukavaa viikkoa toivotellen <3
Poista