Hatsapurit eli georgialaiset juustoleivät ovat olleet pitkä ToDoo -listalla ja viikonloppuna vihdoin niitä sitten innostuin kokeilemaan.
Ja kuten lähes aina – piti taas tunkea oma lusikka jo jonkun
muun valmistamaan soppaan, eli yhdistelin paria hyvän kuuloista reseptiä,
oikaisin vähän mutkia ja lisäsin reilusti yrttejä. Ja sehän on ihan oikein,
koska kuulemma Hatsapureja on ihan niin monta versiota kuin tekijöitä. Tämä on
nyt minun versioni.
Älä laske kaloreita!
Jep, Hatsapuriin tulee ainakin saman verran juustoa sisälle
kuin siinä on taikinaakin. Lisäksi koko komeus vielä sivellään voilla, niin
tietäähän sen – Älä siis laske!
Ps. En vielä ole kokeillut tehdä gluteenittomista jauhoista näitä, mutta uskon, että onnistuu ihan yhtälailla.
Hatsapurit – 6 kpl
Tarvitset taikinaan:
- 4 dl vettä
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 10 dl vehnäjauhoja tai muunto-ohjeen mukaan gluteenittomia vaaleita jauhoja
- 2 rkl öljyä
- Juustotäyte:
- 250 g mozzarellaraastetta
- 250 g fetajuustoa
- (100 g sinihomejuustoa tai mitä nyt sattuu kaapissa olemaan)
- 1 kananmuna
- 2 tl mustapippurirouhetta
- 2 dl tuoretta yrttisilppua
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Kypsien leipien voiteluun:
- n. 50 g voisulaa
- 2-3 valkosipulia murskattuna
Tee näin:
Sekoita hiiva, sokeri ja suola reilusti
kädenlämpöiseen veteen
Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin. Lisää sitten
loput jauhot ja vaivaa noin 10 min.
Lisää öljy ja vaivaa vielä hetki.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa ainakin
kaksinkertaiseksi
Sillä välillä kun taikina nousee- Tee juustotäyte:
Raasta mozzarella (käytin valmiiksi raastettua) ja
raasta/pilko muut juustot pieneksi.
Sekoita juustojen joukkoon mustapippuri, yrtit ja kananmuna.
Vaivaa kiinteäksi massaksi (voit tarvittaessa tilkan nestettä tai toisen
kananmunan).
Muotoile juustomassasta tanko ja leikkaa se kuudeksi
samansuuruiseksi kiekoksi.
Kun taikina on kohonnut:
Vaivaa taikinasta myös tanko ja leikkaa kuuteen yhtä suureen
osaan. Muotoile taikinapalat palloiksi ja kauli pyöreiksi kiekoiksi.
Laita juustokiekko taikinan päälle, Käännä taikinan
reunat juustokiekon päälle, nipistä taikinanreunat yhteen ja litistä reilusti.
Käännä taikinakiekko ja kauli ohueksi leiväksi.
Voitele leivät kananmunalla ja tee keskelle leipää reikä
(nousee muuten palloksi tai voi jopa revetä uunissa)
Paista uunissa 230-250*C noin 12 min tai niin kauan
kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin.
Voitele leivät voisulalla ja murskatulla
valkosipulilla.
Koristele vielä tuoreilla yrteillä.
Voit katsoa myös TeeNäin videon YouTube-kanavaltani:
Ps. Seuraa Tinskun keittiötä myös:
FB:ssä https://www.facebook.com/tinskunkeittiossa/
Instassa: https://www.instagram.com/tinskunkeittiossa/
YouTubessa: Tinskunkeittiö
TikTokissa: @tinskuskitchen
4 kommenttia
Jeps nämä menee testiin. Vitsit että näyttävät hyvältä.
VastaaPoistaKivaa viikkoa sulle Tinsku!
Ovat kyllä suorastaan vaarallisen hyviä. Kiitos samoin sinulle <3
PoistaNää hatsapurit on kyllä niin herkkua ja voittaa melkein pitsankin, mulla blogissa spelttijauhoista tehtynä. Pitääpä leipoa piakkoin.
VastaaPoistaHauskaa Vappua!!!
On kyllä hyviä! Pitääpä käydä kurkkaamassa sinun resepti myös. Samoin <3
Poista