Herkullinen Tatticarpaccio ja muita sienireseptivinkkejä

keskiviikko 1. syyskuuta 2021

 


Koimme viikonloppuna saaressa iloisen yllätyksen. Ensimmäiset pienet herkkutatit olivat vihdoinkin nostaneet lakkinsa esiin muutamien runsaiden sateiden jälkeen. Vaikka emme löytäneet kuin 3 tattia, niin riemu oli sitäkin suurempi.

Vähän isompi pitkäjalkainen tatti paistettiin rapeaksi ”tattipekoniksi” ja pari pientä suloisuutta pääsi toimittamaan italialaistyyppistä antipaston virkaa tatticarpacciona.

 

Kuiva kesä vei marjatkin metsästä


Ehdin jo melkein heittää tattihaaveet nurkkaan, koska kulunut kesä saaressa ennenkuulumattoman kuiva ja kuuma. Lupaavalta näyttänyt mustikkasatokin meni aivan mönkään. Puolikypsät mustikat kuivuivat jo heti juhannuksen jälkeen ja varisivat maahan. Sitten kuivuivat vielä varvutkin, paikoin jopa ihan mustan ruskeiksi risuiksi. Kovin paljon siis en odotellut riemunkiljahduksia syksyn sienisadon suhteenkaan.

Toivotaan, että säät jatkuvat sopivan lämpöisinä ja saadaan vettäkin kohtuudella, niin päästään edes vähän vielä nauttimaan metsän antimista tänä syksynä.

 

Herkkutatticarpaccio 


Tarvitset:

  • pieniä ja kiinteitä herkkutatteja
  • oliiviöljyä
  • viinietikkaa tai sitruunaa (voi käyttää myös vähän molempia)
  • tuotetta timjamia
  • mustapippuria rouhittuna
  • sormisuolaa tai rouhittua merisuolaa myllystä
  • parmesaanilastuja (vegaaniseen versioon ravintohiivahiutaleita)
  • (roseepippuria)

Tee näin:

Puhdista herkkutatit mullasta ja mahdollisista roskista. Jos tatin pillistö on vaalea ja kiinteä niin sitä ei tarvitse poistaa.

Leikkaa tatit ohuiksi siivuiksi ja asettele tarjoiluastiaan kauniisti.

Pirskottele päälle hieman sitruunamehua tai viinietikkaa. (käytin vähän molempia)

Rouhi hieman mustapippuria ja ripottele sormisuolaa (vaihtoehtoisesti merisuolaa myllystä)

Valuttele tattien päälle vähän oliiviöljyä ja viimeistele tuoreilla timjaminlehdillä sekä Parmesaanilastuilla.

Koristele halutessasi vielä muutamalla kevyesti murskatulla roseepippurilla.


Katso myös nämä Tinskun keittiön sienireseptit:

Sienisalaatti suppilovahveroista

Pekoninen kantarelliruukku

Kehnäsienikastike

Mustatorvisienikastike

Pikkelöidyt kantarellit

Juhlava kantarellikeitto

 

Ja vielä lisää mainioita sienireseptejä Kulinaari -blogista

Helppo sienitapenade

Nopea ja helppo sienikaviaari

Se paras perinteinen sienisalaatti

Pikkelöidyt suppilovahverot

Syksyn herkullisimmat kantarelliraviolit

 



 Ihanaa syksyä toivotellen:




 

4 kommenttia

  1. Todella juhlava resepti! Harmi ettei itse oikein pääse sieniumetsään, mutta onneksi mulla se oma sienikummi Töölössä :-D Tosin metsässä kulkemista parempaa tapaa rentoutua tuskin on. Siellä sielu lepää löytyi sieniä tai ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tosi yksinkertainen ja helppotekoinenkin voi tosiaankin olla juhlavaa ja kyllä nämä ensimmäiset herkkutatit olivat tosiaan juhlan aihe <3

      Poista
  2. Mä niin nautin aina tästä sieniajasta. Pitääkin muistaa pyytää Karkkilan ystävää taas tekemään meille sienipiirakkaa, jostain syystä hänen tekemä piirakka on ihan maailman parasta.
    Herkullista loppuviikkoa Tinsku <3

    VastaaPoista
  3. Sienet ja marjat ovat parasta syksyssä ja toki myös hämärtyvät illat. Illan hämärtyessä sitä vaan jotenkin osaa myös ihan oloilla ja nauttia tunnelmasta. Niin ja ehkäpä muuten ystävälläsi on piirakassaan joku salainen ainesosa, joka tekee siitä juurikin niin erityisen hyvää :) Ihanaa loppuviikkoa myös sinulle Outi <3

    VastaaPoista