Lehtipihvit lohesta - Helppoa ja niin Hyvää

tiistai 14. syyskuuta 2021


*Kaupallisessa yhteistyössä SJØ:n kanssa


Lehtipihvi lohesta? Onko mokomaa ennen kuultu? 

 

Helposti ja vaivattomasti ilman ruotoja

Kalaa olisi hyvä syödä 2-3 kertaa viikossa. Monelle kuitenkin kalan käsittely ja ruodot ovat kynnyskysymys, jolloin kalaa tulee valmistettua todella harvoin, jos ollenkaan.

Lohijauheliha tuokin helpotusta ja toivottua vaihtelua monen kotikokin keittiöön.

SJØ Lohi Jauheliha on täyttä tuoretta lohta ilman lisättyä suolaa tai vettä. Siksi siitä voikin valmistaa monen monituisen perinteisen tai eksoottisemmankin ruokalajin lisäksi myös herkulliset ja mureat lohilehtipihvit- ilman kananmunaa tai muita sidosaineita.

Helppoa ja niin hyvää!



Lohilehtipihvit


2 isoa tai kolme pienempää lehtipihviä

Tarvitset:

  • 300 g SJØ Lohi Jauhelihaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä tai grillausmaustetta (grillausmauste toimii lohen maustamiseen mainiosti)
  • hieman voita tai öljyä paistamiseen

Lisäksi:

  • tuorekelmua, maustevoita ja haluamasi lisukkeet

Tee näin:

Jaa lohijauheliha kahteen tai kolmeen osaan ja laita yksi osa kerrallaan kelmun päälle. Muotoile hieman pihvin malliin ja taita kelmua pihvin päälle. Jatka muotoilua kelmun välissä kevyesti painellen ohuen ohueksi ja isoksi lehtipihviksi.

Nosta pihvi kelmussa vaikkapa lautasen päälle ja laita pakastimeen kohmettumaan noin 10 minuutiksi.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle hieman öljyä tai voita. Poista kelmu pihvin ympäriltä ja paista noin 2 min tai niin kauan, että pihvin päällimmäinen puoli selkeästi alkaa kypsyä (muuttua vaaleaksi).

Käännä pihvi isolla lastalla ja mausta suolalla ja mustapippurilla tai grillausmausteella.

Tarjoile maustevoin ja haluamasi lisukkeiden kera. (Löydät 2 maustevoireseptiä postauksesta alempaa.)

 

Katso Tee Näin -video YouTube -kanavaltani


Sinihomejuusto- tai BBQ-maustevoi


 Tarvitset sinihomejuustovoihin:

  • 150 g huoneenlämpöistä voita kuutioituna
  • 100 g sinihomejuustoa murusteltuna
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa

Tarvitset BBQ-voihin

  • 150 g huoneenlämpöistä voita kuutioituna
  • 1 pussi (noin 13 g) BBQ-makuista dippijauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 rkl tuoretta basilikaa tai hieman tuoretta timjamia hienonnettuna

Tee näin:

Sekoita maustevoin ainekset hyvin keskenään.

Muotoile leivinpaperin sisään pyöreä tanko ja pyöritä leivinpaperin päät tiukasti kiinni ja laita pakastimeen jähmettymään.

Leikkaa jähmettyneestä voista annosnappeja.

Voit myös pursoittaa maustevoista kauniita annosruusukkeita. Jäähdytä myös ruusukkeet pakastimessa.


Lisää inspiraatioita SJØ Lohi Jauhelihasta


Täyteläinen lohi-porkkanalasgne

Kulinaari -blogista:

Lohikeitto aasialaisittain ja Lohiburgerit




 

4 kommenttia

  1. Hei ihan mieletön annos. Arvaa vaan haluaako tuo mies nyt heti lohta? Minä aina näytän hänelle kalaisia ruokajuttuja blogeista ja montaa ohjetta ollaankin testailtu. Lohi on muuten ainoita kaloja, joista minulle (kala-allergia) ei tule yökkimisrefleksiä, joten jee lohi :D
    Kivaa viikkoa sulle Tinsku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli kyllä kerralla yksi meidän perheen suosikkiruoista. Kala-allergia on kyllä ikävä juttu :/

      Poista
  2. Olipa hauska resepti-innovaatio! Ja todella hyvännäköinen annos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset. Tämä oli sellainen ihan pakko kokeilla juttu Saitureiden innoittamana. Oikein itsekin yllätyin kuinka hyvin lohijauhelihasta onnistui. :)

      Poista