Lusikkaleipien valmistus
Lusikkaleivät mielletään yleensä aikaa vieviksi ja tosi työläiksi. No kyllähän näitä joutuu vähän näpertelemään, mutta vaikeaa niiden valmistus ei missään nimessä ole.
Lusikkaleivät
Tarvitset:
200 g voita
1 ½ sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Lisäksi:
Paksua hilloa tai marmeladia.
Voit kokeilla myös Nutellaa.
sokeria
Tee näin
Mittaa voi teräskattilaan ja anna voin sulaa ja sekoittaen.
Keitä pienellä lämmöllä noin 15 min kullankeltaisen väriseksi. Sekoita välillä. Voisula ei saa palaa.
Kun haluttu väri paahteisuus on saatu, sammuta liesi.
Lisää sokerit voisulaan. Sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi.
Yhdistä jauhot ja sooda. Lisää siivilän läpi voi-sokeriseokseen muutamassa erässä, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Ota taikinaa jälkiruokalusikkaan. painele se tasaiseksi, irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 cm:n välein kupera puoli ylöspäin.
Paista 175 *C vaaleanruskeiksi, 10 - 12 min.
Jäähdytä pikkuleivät pellillä. Ne hajoavat helposti lämpiminä.
Levitä tai pursota jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pinnalle haluamaasi täytettä. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa.
Kierittele vielä hienossa sokerissa.
Vinkki:
Lusikkaleivät voi pakastaa. Ota ne huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen tarjoilua.
Maistuisiko nämä? Mitä leivotaan seuraavaksi?
Tässä vielä ohjevideo. Ohjevideon löydät myös Youtube -kanavaltani @tinskunkeittiossa
Ihanaa marraskuuta ja joulun odotusta <3
//tiina
Lähetä kommentti