Mehevä vaniljainen omenapiirakka |
Vietimme taannoin ”Nasun” kanssa äiti-tytäraikaa ja päätimme
leipoa pellillisen omenapiirakkaa. Ensimmäistä kertaa kokeilin yhdistää
vaniljakastikkeen suoraan piirakkaan ja kokeilu oli varsin onnistunut.
Tätä tehdään taatusti toistekin.
Mehevä vaniljainen omenapiirakka
Päällinen:
n. 8 isoa omenaa2 pussia Vanhan ajan Vaniljakastiketta (käytin Blå Band)
4 dl maitoa
kanelia
Pohja:
4 kananmunaa3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna
2 dl maitoa
n. 7 ½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
Tee näin
Vispaa maito ja kastikejauhe hyvin. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa pohjan kanamunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat
aineet ja sekoita taikinaan vuorotelen voin ja maidon kanssa.
(Kuori) ja viipaloi omenat.
Levitä taikina uunipellille ja sen päälle varovasti vaniljakastike.
Painele omenaviipaleet pystyyn vaniljakastikkeen päälle.
Ripottele pinnalle vielä kanelia.
Paista 200*C n. 30 min.
Vinkki
Voit varioida piirakkaa jollain toisellakin hyväksi
havaitsemallasi pohjalla, kunhan se on kuitenkin sen verran paksu, että saat
vaniljakastikkeen levitettyä taikinan päälle.
Aiotko kokeilla? ❤️
Lähetä kommentti