Helpot Mustapapupihvit |
Vitosella ruokaa viidelle osa. 21. Pellillinen mustapapupihvejä noin 3€.
(Jos haet aikaisempia #vitosellaruokaaviidelle -postauksia niin niitä löydät muista somekanavistani, kuten IG, TikTok ja YouTube
Mustapapupihvit ovat olleet todoo -listalla varmaan useamman
vuoden ja nyt vihdoin sain ne aikaiseksi.
Eniten ehkä harmittaa, että en tosiaan ole tehnyt näitä
aiemmin. Mulla oli mielikuva, että ovat varmasti hyviä, mutta ei mitään
käsitystä siitä kuinka hyviä ja halpoja nämä oikeasti ovat.
Siis oikeasti voi morjens! Näistä kun tekee itse tehdyitä
sämpylöistä hampparit tai vaikka keittää perunat kylkeen ja tekee kastikkeen,
niin koko aterian hinnaksi jää noin se 5€ ainakin viideltä ja varmasti jää
ruokaa vielä seuraavallekin päivälle. Toki, tietty jos koko perhe intoutuu vetäisemään
2 hampparia per nenu, niin sitten ehkä ei. Ja toki se on vaarana. Nämä pihvit
ovat siis oikeasti käsittämättömän hyviä. Jos et usko, niin ota se riski ja
kokeile. Takaan, että yllätyt. (ja nyt siis puhuu vannoutunut lihaani)
Ps. Reseptin hintaan on laskettu pääraaka-aineet – ei mausteita
Mustapapupihvien raaka-aineet |
Helpot ja herkulliset mustapapupihvit
Tarvitset:
2 pakkausta mustapapuja suolaliemessä a’ 380g (ainakin Coop
-merkin pavut maksoivat 0.79€ pakkaus)
1 dl soijarouhetta
1 iso sipuli
4 isoa valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 liha- tai kasvisliemikuutio
1 rkl perunajauhoja
1 rkl soijakastiketta
2 tl mustapippuria rouhittuna
2 tl paprikajauhetta ja/tai 1 rkl grillausmaustetta
1 tl tai maun mukaan chilijauhetta
2 tl kuivattua persiljaa
2 tl kuivattua timjamia
(hieman sulatettua voita pihvien voiteluun)
Tee näin:
Kuullota silputtu sipuli, soijarouhe ja mausteet tilkassa
öljyä tai voita pannulla. Lisää joukkoon ruokakerma/kerma ja anna hautua
muutama minuutti sekoitellen. Nosta jäähtymään.
Kaada mustapavut siivilään ja huuhtele hyvin.
Survo mustapapujen rakenne rouheaksi massaksi ja lisää
joukkoon perunajauhot, kananmunat rakenne rikottuna ja hieman jäähtynyt sipuli
-mausteseos ja sekoita hyvin.
Maista papumassaa ja lisää tarvittaessa mausteita ja suolaa.
Nosta lusikalla papumassasta suurehkoja nokareita pellille
ja muotoile pihvin muotoon.
Paista uunissa 220 * noin 15-20 min pihvin koosta riippuen
Voitele kypsät pihvit halutessasi voisulalla tai oliiviöljyllä.
Tarjoile papupihvit lisukkeineen, esim. hampurilaisina tai
keitä kylkeen perunat ja valmista kastike. Perus ruskeakastike toimii
mainiosti. Samoin raikas jogurttikastike.
Kurkkaa Tee näin -video YouTube -kanavaltani:
Paljon lisää reseptejä löydät myös IG tililtäni:
@tinskunkeittiossa
ja
TikTok:issa
@tinskuskitchen
Löydät minut myös Youtubessa <3
//tiina
2 kommenttia
Kokeilin tuollaisia kerran (en muista mistä resepti oli peräisin), enkä takuulla enää toista kertaa tee, olivat aika hirveitä!
VastaaPoistaOnpa harmillista. Veikkaan, että maustaminen on A ja Ö näissä. Meillä tykättiin tosi paljon ja aletaan tekemään kyllä ihan vakkaristi silloin tällöin. Tein kanssa ekaa kertaa ja kun en löytänyt valmiista rsepteistä ihan mielestä niin sovelsin itse.
Poista