Kirkas savukalkkunakeitto |
Nyt kun joulu ja uudenvuoden juhlat on juhlittu, on aika
vähän keventää ja samalla lihavoittaa hyvinkin kevyeksi käynyttä kukkaroa.
Jep, ruokaan ja lahjoihin on mennyt rahaa reilusti enemmän
kuin muina kuukausina. Samaistut varmasti tähän myös.
Nyt on siis aika tyhjentää ja hyödyntää joulun jämät,
jääkaapin- pakastimen ja kuiva-ainekaappien sisältöä.
Ruokavarastot tyhjiksi haaste
Ja ennekuin kukaan ehtii älähtämään otsikkoon … Niin kyllä
pidän huolen, että kotivara on aina kunnossa, ja nimenomaan kotivaraa pitää
huoltaa käyttämällä päivämäärää lähenevät tuotteet ja hankkia tarpeen mukaan
uusia.
Totuus kuitenkin on, että Kätevän Isännän kanssa molemmat
olemme ruokahamstereita ja kaapit, sekä pakastimet suorastaan tursuvat ruokaa
ja näin tammikuussa pyhien jälkeen on nyt oiva hetki hyödyntää näitä ja ostaa
ainoastaan juurikin sen, mitä välttämättä tarvitsee.
Värkkäsimpä itselleni oikein Excelinkin mihin kirjaan ruoka- ja muita menoja vuoden varrella. Tämä Excel varmasti innostaa miettimään varsinkin heräteostoksia ja torjumaan vielä paremmin hävikkiä.
Tänään on 3.1.2025 ja kauppaan on mennyt rahaa tasan 0€ vuoden
alusta.
Lähdetkö mukaan haasteeseen?
Kirkas Savukalkkunakeitto
Ainekset:
- n. 400
g kypsää savukalkkunaa, palvikinkku tai vaikka joulukinkun jämät sopivat
myös
- Noin
2 litraa vettä. Tai niin paljon, että kasvikset peittyvät kunnolla
- 1 -2
pussia keittojuureksia
- 1
pussi pakastevihanneksia
- 4
isoa perunaa
- pala
juuriselleriä
- 1
isohko palsternakka
- pala
purjoa
- 2
kana- tai lihaliemikuutiota
- 2
valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 tl
mustapippuria rouhittuna
- 1 tl
timjamia
- 1 tl
basilikaa
- 1
rkl kuivattua ruohosipulia
- 1
rkl makeaa chilikastiketta
- (suolaa tarvitaessa)
Valmistusohjeet:
- Kuori
ja pilko perunat, juuriselleri, palsternakka ja suikaloi purjo.
- Laita
kattilaan keittojuurekset, pakastevihannekset, perunat, juuriselleri,
palsternakka ja purjo ja lisää vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät
- Lisää
kattilaan myös kana- tai lihaliemikuutiot, valkosipuli, mustapippuri,
timjami, basilika, ruohosipuli ja makea chilikastike.
- Keitä
kasvikset kypsiksi.
- Lisää
lopuksi kuutioitu savukalkkuna ja kiehauta keitto vielä kerran. Maista ja
mausta tarvittaessa lisää.
Kirkas savukalkkunakeitto |
Lähetä kommentti