Kirkas Savukalkkunakeitto

perjantai 3. tammikuuta 2025

 

Kirkas savukalkkunakeitto



Nyt kun joulu ja uudenvuoden juhlat on juhlittu, on aika vähän keventää ja samalla lihavoittaa hyvinkin kevyeksi käynyttä kukkaroa.

Jep, ruokaan ja lahjoihin on mennyt rahaa reilusti enemmän kuin muina kuukausina. Samaistut varmasti tähän myös.

Nyt on siis aika tyhjentää ja hyödyntää joulun jämät, jääkaapin- pakastimen ja kuiva-ainekaappien sisältöä.


Ruokavarastot tyhjiksi haaste


Ja ennekuin kukaan ehtii älähtämään otsikkoon … Niin kyllä pidän huolen, että kotivara on aina kunnossa, ja nimenomaan kotivaraa pitää huoltaa käyttämällä päivämäärää lähenevät tuotteet ja hankkia tarpeen mukaan uusia.

Totuus kuitenkin on, että Kätevän Isännän kanssa molemmat olemme ruokahamstereita ja kaapit, sekä pakastimet suorastaan tursuvat ruokaa ja näin tammikuussa pyhien jälkeen on nyt oiva hetki hyödyntää näitä ja ostaa ainoastaan juurikin sen, mitä välttämättä tarvitsee.

Värkkäsimpä itselleni oikein Excelinkin mihin kirjaan ruoka- ja muita menoja vuoden varrella. Tämä Excel varmasti innostaa miettimään varsinkin heräteostoksia ja torjumaan vielä paremmin hävikkiä.

Tänään on 3.1.2025 ja kauppaan on mennyt rahaa tasan 0€ vuoden alusta.

Lähdetkö mukaan haasteeseen?

 

Kirkas Savukalkkunakeitto


Ainekset:


  • n. 400 g kypsää savukalkkunaa, palvikinkku tai vaikka joulukinkun jämät sopivat myös
  • Noin 2 litraa vettä. Tai niin paljon, että kasvikset peittyvät kunnolla
  • 1 -2 pussia keittojuureksia
  • 1 pussi pakastevihanneksia
  • 4 isoa perunaa
  • pala juuriselleriä
  • 1 isohko palsternakka
  • pala purjoa
  • 2 kana- tai lihaliemikuutiota
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • 1 rkl kuivattua ruohosipulia
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • (suolaa tarvitaessa)


Valmistusohjeet:


  1. Kuori ja pilko perunat, juuriselleri, palsternakka ja suikaloi purjo.
  2. Laita kattilaan keittojuurekset, pakastevihannekset, perunat, juuriselleri, palsternakka ja purjo ja lisää vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät
  3. Lisää kattilaan myös kana- tai lihaliemikuutiot, valkosipuli, mustapippuri, timjami, basilika, ruohosipuli ja makea chilikastike.
  4. Keitä kasvikset kypsiksi.
  5. Lisää lopuksi kuutioitu savukalkkuna ja kiehauta keitto vielä kerran. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Kirkas savukalkkunakeitto


Lähetä kommentti