10 minuutissa valmis kermainen parsa-pestopasta

tiistai 29. huhtikuuta 2025

 

10 min kermainen parsa-pestopasta



Tämä pasta on hätäistäkin hätäisempi valmistaa. Aikaa aloituksesta siihen, kun annos on lautasella – Menee noin 10 minuuttia.

Toki parsa on sesonkituote ja kun parsaa ei ole saatavilla, voit käyttää varsiparsakaalia. Loistavasti toimii myös kukka- tai parsakaali pieninä nuppuina.

Tässä reseptissä on käytetty tuorepastaa ja tarkemmin sanoen valmiita tortelliineja mutta mikä tahansa tuorepasta käy.

Jos käytät kuivapastaa, toki myös valmistusaika hieman pitenee.

Muista myös, että pasta kypsyy vielä pannulla – Älä keitä sitä ihan kypsäksi.

 

10 minuutissa valmis kermainen parsa-pestopasta

3-4 annosta

 

Tarvitset

500 g tuorepastaa, esim. tortelliineja

½ punttia parsaa

1-2 valkosipulinkynttä murskattuna

1-2 dl kermaa

2-3 rkl pestoa

kourallinen kirsikkatomaatteja halkaistuna

hieman pippuria ja chiliä

hieman voita tai öljyä paistamiseen

 

Tarjoiluun

hieman parmesaanijuustoa raastettuna ja tuoretta basilikaa silputtuna.

 

Valmistus

Laita pastojen keitinvesi kiehumaan.

Katkaise parsoista kuiva kanta pois ja pilko parsat noin ½ cm palasiksi. Jätä parsan nuput kokonaiseksi.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Laita kuumalle paistinpannulle hieman voita tai öljyä ja paista murskattua valkosipulia ja parsapaloja nuppuineen pari minuuttia.

Laita pasta kiehuvaan veteen ja keitä hieman vähemmän aikaa kuin pastan pakkauksessa suositellaan. (Pasta kypsyy vielä pannulla)

Valuta pasta ja lisää paistinpannulle.

Lisää pesto, tomaatit, kerma, pippuri, chili ja anna kiehahtaa varovasti sekoittaen.

Lisää raastettu parmesaanijuusto ja basilika.

Tarjoile heti.


Mitäs sanot. Meneekö testiin?

Lähetä kommentti