![]() |
10 min kermainen parsa-pestopasta |
Tämä pasta on hätäistäkin hätäisempi valmistaa. Aikaa
aloituksesta siihen, kun annos on lautasella – Menee noin 10 minuuttia.
Toki parsa on sesonkituote ja kun parsaa ei ole saatavilla,
voit käyttää varsiparsakaalia. Loistavasti toimii myös kukka- tai parsakaali pieninä
nuppuina.
Tässä reseptissä on käytetty tuorepastaa ja tarkemmin sanoen
valmiita tortelliineja mutta mikä tahansa tuorepasta käy.
Jos käytät kuivapastaa, toki myös valmistusaika hieman
pitenee.
Muista myös, että pasta kypsyy vielä pannulla – Älä keitä
sitä ihan kypsäksi.
10 minuutissa valmis kermainen parsa-pestopasta
3-4 annosta
Tarvitset
500 g tuorepastaa, esim. tortelliineja
½ punttia parsaa
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
1-2 dl kermaa
2-3 rkl pestoa
kourallinen kirsikkatomaatteja halkaistuna
hieman pippuria ja chiliä
hieman voita tai öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
hieman parmesaanijuustoa raastettuna ja tuoretta basilikaa
silputtuna.
Valmistus
Laita pastojen keitinvesi kiehumaan.
Katkaise parsoista kuiva kanta pois ja pilko parsat
noin ½ cm palasiksi. Jätä parsan nuput kokonaiseksi.
Kuori ja murskaa valkosipuli.
Laita kuumalle paistinpannulle hieman voita tai öljyä
ja paista murskattua valkosipulia ja parsapaloja nuppuineen pari minuuttia.
Laita pasta kiehuvaan veteen ja keitä hieman vähemmän
aikaa kuin pastan pakkauksessa suositellaan. (Pasta kypsyy vielä pannulla)
Valuta pasta ja lisää paistinpannulle.
Lisää pesto, tomaatit, kerma, pippuri, chili ja anna kiehahtaa
varovasti sekoittaen.
Lisää raastettu parmesaanijuusto ja basilika.
Tarjoile heti.
Mitäs sanot. Meneekö testiin?
Lähetä kommentti